Vem föraktar vad liksom?

Moderaterna ni vet, Birgittha och Lars, som har som viktigaste politiska fråga att alla företag ska få anställa unga och inte behöva betala arbetsgivaravgifter (som egentligen är bland annat avgifter för att alla ska få föräldraförsäkringar, pensioner och sånt).

Här kan man läsa vad de skriver.

Det de inte vill prata alls om är varför företagare inte ska vara med och betala kostnader för sina anställda, när de anställda genererar vinst till dem. Vi nöter och nöter exemplet Mc Donald´s på ett helt relevant sätt. Nämligen att det företaget (som ju också beter sig så vänligt mot sina anställda -inte) tjänar massor massor av pengar, trots att de självklart skulle ha anställd persona i alla fall. Nu blir uteblivna arbetsgivaravgifter istället en ren vinst för företagen. Ingenstans säger de vad de tycekr om det.

I vårt parti har vi sagt att de som anställer unga från arbetslöshet inte ska behöva betala samt vissa undantag i små företag. Alltså riktiat dit vi ser att stödet mest behövs.

Det är tjatigt att behöva repetera. Vi tycker olika, vi och Moderaterna. Det är ingen hemlis.

De säger att vi föraktar "hushållsnära tjänster" som städning och sånt, eftersom vi är emot RUT-avdraget. Men kom igen nu Moderater, det är ni som föraktar hushållsarbete eftersom ni vill att någon annan ska göra det åt er.

Elin

1 kommentar:

  1. "det är ni som föraktar hushållsarbete eftersom ni vill att någon annan ska göra det åt er" - klockren kommentar, den ska jag verkligen komma ihåg.

    SvaraRadera