Det här är Ellinor!



Fullständigt namn: Anna Ellinor Eriksson
Född: 10 juni 1988, är alltså 22 år.
Bott: Uppvuxen i Valbo, bor i Gävle men också i Stockholm på grund av plugg.
Politik: Började i SSU som 15-åring. Har varit ordförande för SSU Gävle och Gävleborg. Är just nu studieledare i SSU:s förbundsstyrelse. Har den här mandatperioden också suttit i Bygg- och miljönämnden och kommunfullmäktige i Gävle.
Utbildning: Gick grundskolan i Valbo på Sofiedal. Sedan samhällsprogrammet på Vasa. Pluggar just nu tredje terminen på Psykologprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm.
Arbeten: Har extrajobbat med att packa tulpaner, har jobbat som drogpolitisk sekreterare/ pressekreterare, fältkonsulent för UNF Gävleborg, bokredaktör.
Viktiga frågor: Ungas rätt till jobb, bostäder och utbildning. Papperslösas situation. HBT-personers rättigheter. Jämställdhet. Drogpolitik. Djurskydd.
Tycker om att göra: pyssla, skriva, hundgosa, prata tyska, åka tåg, spexa, fredagsmysa, diskutera psykologiska fenomen.
Tycker om att vara: i stugan i Skärså med en trave böcker, på trendigt Café i Stockholm med pratglad kompis, hemma hos mormor och dricka kokkaffe och äta nybakt.På SSU:s kursgårdar Vadtorp och Bommersvik för att lära mig ännu mer politik.
Skills: är sexualupplysare och kan svara på en massa frågor kring kropp och knopp, lagar hejdundrans smarriga scones och kan det mesta om TV-serien Gilmore Girls. Har en bra gaydar och är en riktig faghag. Plockar bort de svåraste fästingar med bravur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar