Moderaterna och Samhall

Träffade igår en väljare i valstugan som var otroligt stressad över ett scenario där moderaterna skulle vinna valet 2010. Han och alla hans kompisar kände att deras jobb på Samhall hängde ganska löst om det skulle blir dyra ytterligare år med borgerligt styre.

Jag har frågat lokala moderater vad de tänker göra med Samhall men bara fått hmm,hmm,hmmmfff svar från dessa så visst kanske det kan finnas anledning att vara orolig för detta gäng på Samhall.

Med Reinfeldts oerhört intelligenta svar ang. sjukförsäkringarna "det finns inga perfekta system" så kanske det kommer ett nytt idiotförslag som slår ut denna grupp från arbetsmarknaden också.

Jörgen

2 kommentarer:

  1. Hur vore det om du försökte berätta lite om vad du vill göra om du får något att säga till om efter valet. Vad vill du förändra och hur det ska finansieras? Vi vet att ni röda inte gillar den nuvarande regeringen men istället för att komma med kreativa förslag sitter ni bara och gnäller.

    Å andra sidan förstår jag dig lite. Ni höll tyst och hade över 40%, började prata och föll till 35%, presenterade er politik och föll ytterligare lite till 30% och till sist med en massa gnäll i parti och minut är ni nu under 30-strecket.

    SvaraRadera
  2. öhhh... hela bloggen är full av saker vi vill göra men visst här är ett axplock !

    Partiet vill redan 2010/11 skapa 100 000 nya jobb eller utbildningsplatser, förstärka a-kassan och sjukförsäkringen så att ingen sjuk människa kan bli utförsäkrad. Förstärkta ROT avdrag, klimatavdrag vid renoveringar, återinförande av KLIMP och en clean tech find för riskkapital på 5 miljarder (tas som en engångssumma från vattenfall) och att all a-kassa skall kosta 80 kr oavsett förbund är några exempel på S-politik efter valet. Finansieras fullt ut med slopande av jobbskatteavdragets femte steg, avskaffande av RUT och höjda skatter på ex. förmögenhet och villor över 4 miljoner.

    Jag personligen kommer också att driva en ytterligare förstärkt klimatpolitik med syfte att minska våra egna utsläpp och leda Sverige in i en era med världens mest klimatsmarta företag, jag tror att framtidens buisness finns här. Jag vill också se ett långsiktigt statsstöd till mer förnybar energi och då är vindkraften och tredjepartstillträde till elnätet några viktiga frågor, liksom en kraftsatsning på svenska el och gasbilar. Dessa satsningar finansieras främst via en fortsatt grön skatteväxling där vi höjer skatten på de utsläpp vi främst vill minska och växlar över till dessa områden.

    Jörgen

    SvaraRadera