Hur smart är människan?

Med tanke på den kommentar som kommit på föregående inlägg samt ett en kommentar som funnits på arbetarbladet.se som där jag valt ut en bit:

"Sveriges finanser är faktiskt bra. Kanske bäst i världen. Med en vänsterregering hade vi sannolikt varit i samma prekära läge, som de vänsterstyrda regeringarna i Grekland, England, Spanien och Portugal hamnat i."

Om det nu är så att det finns pengar, mat och mediciner i ett samhälle. Är det helt rimligt att de ska fördelas orättvist över jordens, över samhällens befolkning.

Helt krasst föds vi av olika föräldrar, med olika förutsättningar, olika funktionskskillnader och så vidare ... varför ska vi bygga samhällen där vi ska slåss med varandra om det som finns. En socialdemokatisk politik syftar till frihet för människan. Att vi hjälps åt så att det finns medicin att få om man blir sjuk. Och då menar jag inte bara inom vårt lands gränser. Varenda unge ska få medicin.

Så är det inte idag. Inte ens i Sverige kan alla t ex gå till tandläkaren. Av ekonomiska skäl. Trots att vi har så välskötta finanser som "kommenteraren" skrivit. Om vi har så mycket cash flow, varför märker inte alla det? Är det smart?

2 kommentarer:

  1. Det var väl borgerliga regeringar i Grekland och Portugal som ställde till det, eller??

    SvaraRadera
  2. Ja läser man historien så kan man säga att det var borgliga regeringar

    SvaraRadera