Vad är det för fel med lika villkor Sjögren ?


Den lokale kristdemokraten Sjögren har tillsammans med några borgerliga kamrater de senaste veckorna försökt ondgöra sig över att vi Socialdemokrater vill införa en kilometerskatt på tung trafik. Tonläget har blivit så högt att vi nu nästan vill lägga ner alla företag i Norrland ...

Sanningen är dock att S,V, MP vill införa samma regler för svenska och utländska åkare på våra vägar. Idag är det nämligen bara de svenska åkerierna som får betala olika fordonsskatter och vägskatter, det är även de åkerierna som tankar den renare och dyrare svenska dieseln.

Genom den nya kilometerskatten kommer det totala antalet lastbilar att minska något, tågen stärker sin konkurrenskraft för godstransporter, luften och klimatet blir något renare och alla åkerier får tävla på lika villkor. Ingen framtida gräddfil för de utländska firmorna.

Vore det inte mycket populism i borgarnas politik just nu strax före valet skulle även Sjögren erkänna att detta är ett ganska bra förslag!

Jörgen

3 kommentarer:

  1. Just nu kan man fundera på om de borgerliga överhuvudtaket är läskunniga..... det står ju överallt (utom i media) att förslaget evt ska omvandla dagens vägskatt till kilometerskatt, men V,Mp och S är i dagsläget inte överens om detta - därför utredning först och ny kilometerskatt tidigast 2013....

    Men 95% av media hakar på Alliansens populism, bedrövligt att de får kalla sig journalister.

    SvaraRadera
  2. Järnvägsnätet utnyttjas redan maximalt runt Gävle så hur ska vi få plats för dessa extra transporter som inte längre ska åka lastbil? Det slutar naturligtvis med att allt blir dyrare i butikerna då åkerierna tar mer betalt av handlarna som i sin tur tar mer betalt av vanligt folk.

    SvaraRadera
  3. Järnvägarna måste byggas ut på många ställen så klart!

    SvaraRadera