Dag ett

I dag presenterade de borgerliga partiledarna förslag om "utbildning och jobb åt unga". De lägger bland annat förslag om en särskild lärlingsanställning för gymnasielever och en särskild lärlingsprovanställning för ungdomar under 23 år.
De föreslår också utbyggd arbetspraktik, coachning och förstärkt särskilt anställningsstöd och utökade resurser till Arbetsförmedlingen.

Trots att så många unga är utan arbete så vill borgarna fortsätta med den politik som inte fungerat. Aktivitetsförbudet på arbetsförmedlingen är kvar, en ung människa ska vänta tre månader innan något händer. Vi får nu ännu fler coacher med oerhört skiftande kvalitet, istället för mer utbildning, som ger jobb.
Vi är positiva till förslag om lärlingsutbildning i gymnasiet och lärlingsanställningar. Men det får inte resultera i sämre anställningsvillkor och sänkta löner för unga.

Det är uppenbart att regeringen prioriterar fortsatta skattesänkningar före investeringar i jobb och välfärd. Vi har lagt fram ett konkret program med 100 000 jobb, praktik- och utbildningsplatser. Unga arbetslösa som behöver, ska få praktik, utbildning eller jobb från dag ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar