Färska klimatförslag från de rödgröna



Bild från Greenpeace.


Det är så mycket vi vill! Här är lite klimatgrejer!

Vi vill återinföra klimatinvesteringsprogrammet som den borgerliga regeringen tog bort. Investeringsprogrammet ska ge kommuner, företag och andra aktörer ekonomiska möjligheter att satsa på klimatvänlig teknik och skapa nya gröna jobb.

Fler småskaliga elproducenter med nettomätning. Vi vill förenkla för den som producerar el i liten skala - exempelvis med solceller på taket eller ett litet vindkraftverk på tomten - att kunna sälja el till nätet. Detta görs genom att man får kvitta den el man producerar mot den el man själv använder.

En nationell biogasstrategi. Vi vill investera i ökad produktion och distribution av biogas. Bland annat föreslår vi ett nytt stöd till biogaspumpar så att biogasen kan byggas ut i hela landet.

Ett klimatsmart ROT-avdrag för villor, flerfamiljshus och skolor. Vi utvidgar det nuvarande ROT-avdraget med 10 000 kronor för klimatinvesteringar.

Vi inför ett ROT-avdrag för flerfamiljshus för att minska energiförbrukningen i bland annat miljonprogramshusen.Vi föreslår ett investeringsprogram för att rusta upp och energieffektivisera skolor.

Det sista är verkligen en favorit, fräschare skollokaler -YES!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar