Sjukvårdsförslag



De rödgröna föreslår en särskild riktad satsning på en miljard kronor till sjukvården 2011 för att människor ska kunna få vård när de behöver. Det gör vi i stället för att sänka skatterna.
Några exempel på vad vi vill göra:

Hemläkarbilar
För barnfamiljer och äldre kan det i många lägen vara bättre att få besök av en hemläkarbil än att ta sig till akuten och vänta länge bland andra sjuka.

Tillgång till akutsjukvård
Många människor med lättare sjukdomar söker sig till akutmottagningarna. Där får de vänta länge och fyller väntrummen. Närakuter med tillgång till röntgen och specialistvård och liknande lösningar kan avlasta de stora sjukhusen.

Bygg ut läkarutbildningen
Brist på läkare ger sämre och dyrare sjukvård med ökade väntetider.

Vård efter behov – inte efter inkomst.
Behoven ska styra vården. Nu är det tillåtet att köpa sig förbi kön i vår gemensamt finansierade sjukvård. Den som har råd får köpa vård av bättre kvalitet. Det vill vi ändra. Försäkringspatienter ska inte få gå före vårdkön.

Bättre vård till de mest sjuka.
Många svårt sjuka, till exempel äldre slussas fram och tillbaka mellan kommun och landsting. Vi vill därför samla huvudmannaskapet för både hemsjukvård och äldreomsorg hos kommunen.

Bilden från den här bloggen.

2 kommentarer:

  1. Intressant och bra förslag. Denna miljard blir 30miljoner för Gävleborg, hur ska det räcka till alla dessa förslag. 30miljoner räcker inte ens till en ny akutmottagning. Dessutom vill sossarna i landstinget minska öppettider på de akuter vi har i länet idag.

    SvaraRadera
  2. Det kostar inget att inte låta några köpa sig förbi kön ... Inte heller att ändra huvudmanna skapet. Vidare handlar det om omprioriteringar. Vad skoj att du också gillar rödgrön politik.

    SvaraRadera