Debatt på Bollnäs folkhögskola



Debatterade frågor med ungdomsanknytning på folkhögskolan i Bollnäs idag. Från rödgröna var det undertecknad, Bodil Ceballos och Alf Norberg som mötte Henrik Björkman, Åsa Roos, Steven Crosson och Mathilda Sundqvist.

Debatten vanns av de de rödgröna som höll en lugn och saklig debatt-ton och visade på varför kvalitetshöjningar i vården och skolan samt satsningar på ungdomsjobb är viktigare än skattesänkningar för de rika. Argast var Mathilda Sundqvist som gick i taket ang. ungdomslöner och roligast var nog Henrik Björkman som direkt efter detta pratade länge och väl om varför centerpartiet vill att unga skall tjäna mindre då de utför samma arbete som vuxna.

Tyckte att ungdomarna i Bollnäs också verkade med på noterna ang. varför det är viktigt med en bra sjukförsäkring och en stark a-kassa även när man är ung och kanske känner sig "oövervinnlig". Alf Norberg var riktigt vass när det gällde kulturfrågorna och passade på att berätta om den tragiska utvecklingen som varit när det gäller socialbidragstagare de senaste åren.

Tråkigt bara att moderatorn som var Ljusnans liberale ledarskribent inte kunde hålla sig under debatten och både personligen kastade in sina åsikter och dessutom hindrade Bodil från att prata om klimatfrågorna. Försök vara mer objektiv nästa gång Anders...

All in all...kul dag och väl hemma kunde man konstatera att vi sågat borgarna vid fotknölarna i debatt igen !

Jörgenma

4 kommentarer:

  1. Det var en intressant debatt...lite pajkastning men i stort bra och lärorik.

    Kommer att rösta rödgrönt.

    Jan

    SvaraRadera
  2. Svårt att säga vem som vann klart. Tycker att han Crosson och ni rödgröna var klart bäst och vann debatten. Sämst var moderaten som inte sa nånting

    EllaBella

    SvaraRadera
  3. Crosson är en fantastiskt retoriker. Men hur är hans politik?

    SvaraRadera
  4. ...en får tacke för de vackre orden*s*

    Alf

    SvaraRadera